مهندس غلامرضا رشادت عضو ستاد اجرایی مبحث 22 مقررات ملی ساختمان شد
مهندس غلامرضا رشادت عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کردستان عضو ستاد اجرایی مبحث 22 مقررات ملی ساختمان شد.
این ستاد با هدف اجرایی کردن مبحث 22 مقررات ساختمان فعالیت خود را آغاز نموده است.
مهندس تقی زاده، دکتر نصر، مهندس رمضانی، مهندس گازرانی، مهندس طاهری اصل، مهندس قزوینی پور، مهندس هاشمی، مهندس اکبرپور، مهندس مهرجو و مهندس باریکانی از جمله اعضای این ستاد هستند.
مهندس تقی زاده رئیس ستاد اجرایی مبحث ۲۲ علت اصلی اینکه تاکنون مبحث مهم ۲۲ اجرایی نشده، فرابخشی بودن آن دانست و اظهار داشت: نگهداری و تعمیرات ساختمانها صرفاً یک موضوع فنی نبوده و ابعاد مدیریتی و حقوقی آن از پارامترهای اثرگذار است و به حدود ۱۵ نهاد کشور شامل وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی، سازمان شهرداری ها، شهرداری ها، شوراهای اسلامی شهرها، آتش نشانی، قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی، صدا و سیما، سازمان ملی استاندارد، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، انجمن حرفهای صنعت بیمه، صنف مشاورین املاک و صنف سردفتران ارتباط دارد.
رئیس ستاد اجرایی مبحث ۲۲ خاطرنشان کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به سبب ضرورت خروج این موضوع از بن بست از ابتدای تیرماه امسال تصمیم گرفت تا نسبت به اجرایی سازی مبحث ۲۲ اقدام کند. در این راستا، “ستاد اجرای مبحث ۲۲” با حضور نمایندگان ۱۵ نهاد فوق و تعدادی از متخصصان، اساتید و کارشناسان حوزه نظام مهندسی در گروههای مختلف در امر مدیریت و نگهداری و بعد از تحلیل و بررسی کارشناسانه تشکیل شده است.
وی اعلام کرد: در این ستاد یک نقشه راه با حدود ۵۲ فعالیت تهیه شده است که توسط متولیان امر در حوزههای فنی، حقوقی، مدیریتی، فرهنگی، رسانه ای، آموزشی و … دنبال میشود و قصد بر این است تا این امر مهم و ضروری در کشور اجرایی شود.
به گفته وی، ستاد اجرای مبحث ۲۲ دارای ۴ کمیته با نامهای کمیته اجرای موارد خاص، کمیته تخصصی، کمیته رسانه و کمیته آموزش هر ماه تشکیل و موارد مورد بررسی قرار میگیرد. رئیس ستاد اجرایی مبحث ۲۲، از حمایت مسئولان قوه قضائیه از برنامههای تدوین شده در این راستا خبر داد و ابراز امیدواری کرد، سیستمی طراحی شود که امکان سوءاستفاده از آن نباشد و جلوی تمام روزنههای تخلفات گرفته شود.
مهندس تقی زاده گفت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده، کل پروسه اجرای کامل مبحث ۲۲ حدود چهار سال طول خواهد کشید، ضمن اینکه اجرای این مقررات بر روی ساختمانهای اولویت یک از خردادماه سال ۱۴۰۱ یعنی حدود یک سال و نیم دیگر آغاز خواهد شد.
وی در ادامه خواستار فرهنگسازی موضوع نگهداشت ساختمان در کشور شد و بیان کرد: مدیریت ساختمانها به معنای پیگیری است و اقدامات در حوزه رسیدگی و نگهداری ساختمان به وسیله این مدیریت اجرا شده است.